maanantai 31. maaliskuuta 2014

Klinikkafiilistely




Meille alfoille on järjestetty vanhempien vuosikurssien toimesta Klinikkafiilistely – niminen kurssi, jossa pääsemme seuraamaan heidän työskentelyään klinikalla, Helsingin yliopiston tiloissa. Ykkös ja kakkos vuodet opiskellaan yhdessä yleislääketieteeläisten kanssa preklinikka vaihetta ja sitten siirrymme klinikka vaiheeseen kolmannesta vuosikurssista eteenpäin.

Meillä Helsingissä denttareilla preklinkikan ja klinikan opetus tapahtuu fyysisestikin pääasiassa eri paikoissa. Ennen kuin saamme siirtyä klinikka vaiheeseen, tulee kaikki preklinikan kurssit olla suoritettuina tai muutoin on tiedossa pakollinen välivuosi, jäiks!

Klinikassa on paljon käytännön harjoittelua ja jo kolmannesta vuosikurssista lähtien saamme omat potilaat, joita hoidamme sitten ihan oikeasti. Jännittävää! Nyt olemme saaneet olla seuraamassa klinikassa olevia 4. ja 5. vuosikurssin opiskelijoita ja olemme päässeet jopa työskentelemään heidän työparinaan.

Ennen kuin pääsee Klinikkafiilistely kurssille, meidän pitää tehdä aseptiikka harjoitus (pastaputsi toisillemme) sekä netissä olevat tehtävät.  Tehtävien avulla meitä tutustutettiin mm. hammashoitovälineistöön, aseptiikkaan sekä yleiseen ”miten käyttäydyt potilaiden seurassa” -olemiseen.


Itse olen ainakin ollut todella fiiliksissä kyseisestä kurssista! Nämä kaksi vuotta on kuitenkin niin teoreettista ja välillä ”ei-niin-hammaslääketieteellistä” opetusta, että tällaiset kurssit nostattavat motivaatiota huimasti! Miten voikaan olla niin innoissaan, kun tuijottaa neljä tuntia yhtä juurihoitoa?! Itselläni on kaikenlisäksi huippu hyvä tyyppi seurattavana ja hän jaksaa vastata joka ikiseen ”mikä toi on? mitä tolla tehdään? miten tota käytetään?” –kysymykseeni! 



Huippu fiiliksin Anna

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Overworked dental student


Toinen hammaslääkisopiskelija vinkkasi "overworked dental student" memeistä ja jäin ihan koukkuun! Nää on niin hauskoja!

 Lisäksi löysin tämän!


Huomenna taas maanantai, jee!!

Terkuin Anna

torstai 13. maaliskuuta 2014

Laskiaisrieha 2014

Viime viikolla 4.3 laskiaistiistaina hammaslääketieteen opiskelijat pääsivät muiden opiskelijoiden mukana juhlistamaan laskiaista Ullanlinnanmäelle. Plusasteista ja lähes lumettomasta säästä huolimatta haalariasuisia juhloita oli paikalla kiitettävästi. Teekkarit olivat luvanneet järjestää paikalle lunta, jotta perinteinen mäenlaskukisa voitaisiin järjestää ja näinhän myös tapahtui. Lunta paikalle saatiin kuorma-autojen kuljettamana Pirkkolan jäähallilta ja lumet saatiin levitettyä mäkeen hartiavoimin.


Mäenlaskijoita löytyi, vaikka mäen pehmeydestä johtuen pulkkaan saattoi välillä joutua potkimaan hieman vauhtia.



Lääkiksen SAV-tiimi oli  järjestänyt paikalla pisteen, josta löytyi laskiaispullia, sekä lämmintä pätkiskaakaota. Muista Kaivopuistoon pystytetyistä pisteistä löytyi mm. lettuja, ED:iä, eri järjestöjen esittelyä Laskiaisriehan ja Gravitaation haalarimerkkejä ja lipunmyyntiä.
 

 
Mäenlaskukisassa nähtiin tänä vuonna mm. tultasyöksevä Tuomas-veturi, sekä panssarivaunu Ukrainan kriisin varalta. Näistä hienoista luomuksista tänävuonna voiton vei alla näkyvä Tuomas-veturi.




Osa porukasta jatkoi iltaa Circukseen Gravitaatio-bileisiin, mutta monen juhlijan intoa hillitsi varmasti perjantaina odottava kehitysbiologian tentti.

Terveisin Meri





keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

HLKS:n 69. vuosijuhlat Ravintola Sipulissa 28.2.2014


Viime perjantaina järjestettiin HLKS:n eli hammaslääketieteenkandidaattiseuran 69. vuosijuhla Ravintola Sipulin Talvipuutarhassa. Vuosijuhla on perinteinen juhla, jonka järjestää kolmannen vuosikurssin opiskelijat. Paikalla on nykyisten hammaslääketieteen opiskelijoiden lisäksi kutsuvieraita, kuten muun muassa professoreita, opettajia ja ystävyysjärjestöjen edustajia. Tilaisuuteen pukeudutaan fiinisti - naisilla on iltapuvut ja miehillä frakit tai tummat puvut.



Ennen varsinaista pääjuhlaa oli cocktail-tilaisuus, jossa HLKS:n hallitus vastaanotti kutsuvieraiden tervehdyksiä ja lahjoja. Meidän vuosikurssimme oli tilaisuudessa hyvin edustettuna, sillä HLKS:n nykyisen hallituksen ja toimihenkilöiden joukossa on yhteensä kahdeksan alfaa (mukaan lukien allekirjoittanut). Hallitustoiminta on hauskaa ja sen yhteydessä tutustuu ylempiin vuosikurssilaisiin, jotka suorittavat klinikkaopintojaan. Lisäksi kokouksissa istuessa pysyy ajan tasalla siitä, mitä yliopistossa ja omassa tiedekunnassa tapahtuu.



Varsinainen pääjuhla sisälsi puheita, kolmen ruokalajin illallisen, esityksiä ja tietenkin akateemisen pöytäjuhlan tavoin lauluja. Meitä alfoja oli runsaasti paikalla, osa omien avecien kanssa. Illan päätteeksi tanssittiin wanhojen tanssit lääkiksen oman orkesterin, Valkotakkien, säestämänä. Tämän jälkeen ei kuitenkaan suunnattu vielä kotiin, vaan jatkoille Salmisaliin.




Jatkot juhlittiin Salmisaaressa, Salmisalissa, jonne oli ravintola Sipulista bussikuljetus. Tarjolla oli purtavaa sekä juotavaa ja niin sanotut ”nakkilaiset” hoitivat hommansa mallikkaasti! (Hatunnosto narikassa olleille!) Jatkoille oli mahdollisuus ostaa erikseen lippuja, eli muutkin kuin vuosijuhlaan osallistujat olivat bilettämässä mukana. Jatkoilla oli huippu tunnelma, jota nostatti kaksi bändiä; Nitrodisco ja Ananasbändi. Tanssijalalla pistettiin koreaksi hikikarpalot otsalla aamun pikkutunneille asti. 

Lauantaina oli perinteikäs Sillis, eli mättö-brunssi, jonka järjesti 4. vuosikurssilaiset. Järjestelyt olivat erinomaiset, pöperöt kohdillaan ja kirsikkana kakun päällä; PALLOMERI! Kokonaisuudessaan mahtavat juhlat! Ensi vuonna ehdottomasti uusiksi.

Terkuin Rosa ja Anna
Kuvat Ömer Acar